اگر با طرز تهیه کدو سبز در خوراک ها و غذاهای مختلف و برای سنین مختلف آشنا نیستید در این نوشتار با ما همراه باشید تا نحوه آماده‌کردن کدو سبز را به شما آموزش دهیم. نگران‌نباشید، روش‌های پخت، دستور غذایی های خوشمزه ، روش نگهداری کدوسبز و عوارض جانبی کدو سبز در اینجا آمده هست.

طرز تهیه کدو سبز: ۱۰ دستور غذایی خوشمزه با کدو سبز که باورتان نمی‌شود

در ادامه برای طرز تهیه کدو سبز ۱۰ دستور غذایی خوشمزه آمده هست

۱. به‌عنوان یک میان‌وعده سالم

به‌آسانی، کدو سبز خام را در سیخ گذاشته و با دیپ موردعلاقه‌تان میل‌کنید. می‌توانید آن را در جعبه ناهارتان گذاشته و عصرانه‌ای سالم داشته‌باشید.

۲. کدو سبز له‌شده

نمی‌دانید درکنار غذای اصلی‌تان چه بگذارید؟ از این طرز تهیه کدو سبز استفاده کنید! آن را بخارپز کرده و له‌کنید. می‌توانید آن را با ریشه سبزیجات، پوره کرده و میل‌کنید. از سیب‌زمینی له‌شده، بهتر (و سالم‌تر) هست!

مطلب مرتبط: کدو سبز: ۲۱ فایده شگفت‌انگیز کدو سبز برای سلامتی، پوست و مو

۳. کدو سبز گریل‌شده

چه‌کسی گفته که فقط گوشت را می‌شود گریل‌کرد؟ از این طرز تهیه کدو سبز استفاده کنید! کدو سبز را به به ورقه‌های تقریبا ۲ سانتی‌متری ببرید، روی آنها با قلم‌مو، روغن سبزیجات (مقاوم دربرابر گرما) بزنید و به‌دلخواه مزه‌دارکنید.

۴. کدو سبز شکم‌پر

از این طرز تهیه کدو سبز استفاده کنید! خیلی آسان هست. کدو سبز را از طول برش‌زده و داخل آن را با قاشق دربیاورید. داخل کدو سبزهای خالی‌شده را با سبزیجات خردشده، گوشت و پنیر پرکنید. ۴۰ دقیقه با حرارت ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد یا تا زمانی که طلایی شوند، بپزید. گرم میل‌کنید.

۵. در سالادها استفاده‌کنید

با افزودن کدو سبز به سالادها، سالاد را سالم‌تر کنید. اگر مقداری از کدو سبز گریل‌شده باقی‌مانده هست، می‌توانید آن را به سالاد اضافه‌کنید.

مطلب مرتبط: خواص کافور: ۳۸ فایده شگفت‌انگیز کافور برای سلامتی، پوست و مو

بدون شک، کدو سبز، یک کدوی همه‌کاره تابستانی هست. می‌توانید از این غذای کم‌کالری در دستورات غذاهایی متعدد استفاده‌کنید. در اینجا، ما درمورد سه روش رایج پخت کدو سبز صحبت‌می‌کنیم:

۶. لازانیای کدو سبز

مواد موردنیاز

۲ عدد کدو سبز بزرگ
۱ قاشق غذاخوری نمک
۱/۲ کیلوگرم گوشت چرخ‌شده
۱ و نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱ عدد فلفل دلمه‌ای سبز کوچک (خردشده)
۱ عدد پیاز خردشده
۱ فنجان رب‌گوجه‌فرنگی
۳۰ میلی‌لیتر سس گوجه‌فرنگی
۲ قاشق غذاخوری ریحان تازه خردشده
۱ قاشق غذاخوری پونه کوهی
آب گرم (به‌مقدار لازم)
۱ عدد تخم‌مرغ
۴۵۰ گرم پنیر ریکوتای کم‌چرب
۲ قاشق غذاخوری جعفری خردشده
۴۵۰ گرم قارچ تازه ورقه‌ای
۲۲۰ گرم پنیر پارمزان رنده‌شده
۲۲۰ گرم پنیر موزارلای تکه‌ای
۴۵۰ گرم اسفناج یخ‌زده، خردشده، آب‌شده و آب‌کشی‌شده

طرز تهیه:

۱. فر را از قبل تا ۱۶۰°C گرم‌کنید. یک تابه گود برداشته و آن را چرب‌کنید.

۲. کدو سبز را به ورقه‌های طولی نازک برش‌بزنید. روی آنها نمک بپاشید.

۳. برای آماده‌کردن سس گوشت، گوشت و فلفل سیاه را در ظرفی به‌مدت ۵ دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید. پیاز و فلفل سبز دلمه‌ای را اضافه‌کنید و هم‌بزنید تا رنگ صورتی گوشت تغییرکند. رب گوجه‌فرنگی، ریحان، سس گوجه و پونه کوهی را اضافه‌کرده و هم‌بزنید. بگذارید بجوشد. حرارت را کم‌کرده و بگذارید ۲۰ دقیقه بپزد. گهگاه هم‌بزنید.

۴. تخم‌مرغ و پنیر ریکوتا را در ظرفی هم‌بزنید.

۵. نصف سس گوشت را در ماهی‌تابه پهن‌کنید. نصف ورقه‌های کدو سبز، نصف ترکیب پنیر ریکوتا، همه اسفناج و همه قارچ‌ها و سپس نصف پنیر موزارلا را اضافه‌کنید. همین‌کار را با باقی‌مانده کدوها، ترکیب پنیر ریکوتا و موزارلا تکرارکنید.

۶. پنیر پارمزان را روی آن پخش‌کرده و با فویل بپوشانید.

۷. ۴۵ دقیقه بپزیید و فویل را برد ارید. دمای فر را تا ۱۷۵°C بالاببرید و ۱۵ دقیقه دیگر بپزید.

۸. بگذارید ۵ دقیقه بماند. میل‌کنید.

۷. نودل سوبا با کدو سبز

مواد موردنیاز

۱۲۰ گرم نودل سوبا
۲-۳ حبه سیر رنده‌شده
۱ قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده
۱ قاشق غذاخوری آب
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱/۴ فنجان سس سویا
۱/۲ ورقه‌های نازک پیاز قرمز
۱ فلفل دلمه‌ای زرد ورقه‌ای
۱ قاشق غذاخوری عسل
۱عدد کدو سبز کوچک، آن‌ را به‌صورت نواری مانند نودل برش‌دهید ( معادل با ۲ فنجان)
۲-۳ قاشق غذاخوری دانه کنجد بوداده

طرز تهیه

۱. آب را در ظرفی بجوشانید
۲. نودل‌های سوبا را اضافه کرده و ۴-۵ دقیقه بپزید تا نرم‌شوند. آنها را آبکشی‌کرده و با آب سرد بشویید و کنار بگذارید.
۳. روغن زیتون را در یک ظرف بزرگ، با حرارت ملایم گرم‌کنید. زنجبیل و سیر رنده‌شده را برای یک دقیقه اضافه کنید. سس سویا، عسل و آب را اضافه‌کنید. بگذارید آهسته بجوشد و برای ۲ دقیقه بپزید.
۴. فلفل دلمه‌ای و پیاز قرمز ورقه‌ای را به ترکیب سس سویا اضافه‌کنید. بگذارید ۳-۴ بماند تا نرم‌شود.
۵. نودل‌های کدو را اضافه‌کرده و هم‌بزنید. ۱-۲ دقیقه بپزید. اگر بخواهید، می‌توانید سس سویا یا عسل بیشتری اضافه‌کنید.
۶. نودل‌های سوبا را هم‌بزنید و دانه کنجد بوداده را روی آن بپاشید. میل‌کنید.

۸. چیپس کدو سبز

مواد موردنیاز

۳ عدد کدوی متوسط
۱ فنجان آرد
۲ فنجان آرد سوخاری پانکو
نمک، به مفدار لازم
۱/۴ فنجان پنیر پارمزان رنده شده
۲ قاشق غذاخوری آب
روغن سبزیجات، به میزان لازم
۲ عدد تخم‌مرغ

طرز تهیه

۱. حدود ۵ ساننتی متر روغن را در تابه گودی گرم‌کنید.
۲. حرارت را تا ۱۷۵°C نگه‌دارید چراکه حرارت کمتر، باعث غوطه‌ورشدن کدو سبز در روغن می‌شود.
۳. آرد را در ظرف کم‌عمقی بریزید
۴. در کاسه دیگری، آرد سوخاری پانکو، پنیر پارمزان و ۳/۴ قاشق چایخوری نمک را مخلوط‌کنید.
۵. کدو سبز را به حلقه‌های ۱ سانتی‌متری را برش‌بزنید. آنها را با آرد بپوشانید، در مخلوط تخم‌مرغ بزنید و سپس در آرد سوخاری پانکو بغلطانید. تا زمانی‌که دوطرفش طلایی‌شد، سرخ‌کنید (هر طرف ۹۰ ثانیه).
۶. آنها را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن‌شان گرفته‌شود. نمک‌زده و میل‌کنید.

این بخش درباره روش‌های استفاده از کدو سبز بود، اما پس بچه‌ها چه؟

نحوه درست‌کردن کدو سبز برای نوزاد

۹. کدوسبز پخته

در یکی از قسمت‌های مقاله دیدیم که کدو سبز چه فوایدی برای نوزاد دارد. کدو سبز، طعمی ملایم دارد و راحت جویده می‌شود. همچنین، مواد مغذی عالی دارد.

اما به‌یاد داشته‌باشید- کدو سبز، مخصوصا پوست آن، می‌تواند در بعضی افراد، باعث ناراحتی‌های معده شود. پس، باید صبرکنید تا نوزادتان به غذاهای مرحله ۲ برسد. یعنی تقریبا حدود ۸ ماهگی.

درموردی که نوزادتان مستعد ناراحتی‌های معده هست، قبل از پخت کدو سبز، پوست آن را گرفته و ببینید نوزادتان چگونه آن را می‌خورد. اگر همه‌چیز خوب باشد، می‌توانید دفعه بعدی آن را با پوست استفاده‌کنید.

 نحوه پخت کدو سبز برای کودک

۱۰. پوره کدو سبز

از این طرز تهیه کدو سبز استفاده کنید

۱. کدو سبزی با پوست سفت و براق انتخاب‌کنید. کدو سبز نباید زدگی داشته‌باشد. آن را نشسته و در کیسه پلاستکی و در یخچال نگه‌داری‌کنید ( تا زمانی که قصد پخت آن را دارید، معمولا تا ۴-۵ روز).

۲. کدو سبز را از پهنا نصف‌کنید. هربار نصف آن را درست‌کنید. می‌توانید نیمه دیگر را تا زمان بعدی که می‌خواهید استفاده‌کنید، در یخچال بگذارید.

۳. انتهای کدو سبز را ببرید. آن را به‌دقت با آب سرد بشویید.

۴. آن را به ورقه‌های نازک برش‌بزنید.

۵. تابه‌ای را با آب سرد پرکرده و بگذارید بجوشد.

۶. کدو سبز ورقه‌شده ار به آن اضافه‌کنید. زمانی که آب جوشید، شعله پایین‌بیارورید.

۷. بگذارید کدو تا زمانی که ترد شود، بجوشد ( حدود ۱۰ دقیقه زمان‌می‌برد)

۸. آن را آبکش‌کرده و کدوی پخته را در غذاساز بریزید تا به شکل پوره دربیاید. اگر غلیظ‌ بود می‌توانید مقداری آب سرد اضافه‌کنید.

۹. قبل از اینکه پوره را به کودک‌تان بدهید اجازه‌دهید سرد شود. می‌توانید باقی‌مانده را در ظرف دربسته گذاشته و تا دو روز در یخچال بگذارید.

۱۰. می‌توانید نیمه دیگر کدو سبز را نیز به همین شیوه درست‌کنید.

به‌هرحال بهتر هست قبل از دادن هر غذای جدیدی به کودک‌تان، با پزشک او مشورت‌کنید.

عوارض جانبی کدو سبز

۱. مشکلات گوارشی

ممکن هست کدو سبز باعث مشکلات گوارشی در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS) بشود. در چنین موردی، آن را با احتیاط مصرف‌کنید. یا کلا از خوردن آن اجتناب‌کنید.

کدو سبز تلخ ممکن هست باعث دردهای شکمی یا اسهال یا هردو شود.

۲. حساسیت

کدو سبز ممکن هست باعث حساسیت در افرادی که به آن حساسیت دارند، شود. علائم آن شامل تهوع، خارش پوست و انواع خاصی از حساسیت‌های دهانی هست.

۳. آلزایمر

بله، این می‌تواند برعکس آن چیزهایی باشد که قبلا در این مقاله گفتیم. آهن به جلوگیری از مشکلات مغزی کمک‌می‌کند. اما مطالعات نشان‌می‌دهد مصرف خیلی زیاد آن می‌تواند باعث وضعیت‌های عصبی مانند آلزایمر شود. اگر چه آهن موجود در کدو سبز زیاد نیست، اما بهتر هست تاثیرات آن را درنظر بگیریم.

۴. بتاکاروتن بیش‌ازاندازه

چون کدو سبز منبع بسیار خوبی از بتاکاروتن هست، می‌تواند موردتوجه بعضی افراد قراربگیرد. میزان خیلی زیاد بتاکاروتن ممکن هست برای زنان باردار و شیرده، افراد سیگاری (مکمل‌های بتاکاروتن)، افراد دچار به آبسه (مکمل‌های بتاکاروتن) و افرادی که آنژیوپلاستی انجام‌داده‌اند توصیه‌نشود.

ممکن هست بتاکاروتن با داروها نیز تداخل داشته‌باشد. مخصوصا داروهایی که برای کاهش کلسترول به‌کارمی‌روند و داروهایی مانند نیاسین.

با دستورات غذایی شگفت‌انگیز کدو سبز، از وعده‌های غذایی خانوادگی لذت‌ببرید. همچنین، خودتان را با حقایقی درباره کدو سبز سرگرم‌کنید.

حقایق جالبی درباره کدو سبز

بزرگ‌ترین کدو سبز دنیا حدوود ۱۷۳ سامنتی‌متر طول و وزنی نزدیک به ۳۰ کیلوگرم داشت.

خوش‌طعم‌ترین کدو سبزها، معمولا کوچک و با پوست تیره هستند.

حتی گل گیاه کدو سبز نیز قبل‌خوردن هست. می‌توانید گل‌ها را سرخ‌کرده و غذای خوشمزه‌ای درست‌کنید.

خوب، اما فردا که به بازار می‌روید، از کجا می‌دانید کدام کدو، کدو سبز هست و کدام نیست؟

نکات انتخاب و نگه‌داری کدو سبز

نحوه انتخاب کدو سبز

کدو سبز معمولا قبل ازاینکه بزرگ‌شود، چیده و فروخته‌می‌شود. پس، دانه‌ها و پوست آن ترد هستند و شما می‌توانید بدون پوست‌گرفتن هم آنها را بپزید. به‌همین دلیل، کدو سبز باید تمیز و بدون لکه باشد. باید بتوانید به‌آسانی با ناخن، کدو را سوراخ‌کنید.

همچنین، حواستان باشد که اندازه آن متوسط باشد. ینی بیشتر از ۱۲ تا ۱۶ سانتی‌متر نباشد. کدو سبز باید بدون نقطه و بریدگی باشد. بهتر هست که انتهای ۲ سانتی‌متری به آن چسبیده‌باشد. از خریدن کدو سبزهای بلندتر یا بزرگ‌تر خودداری‌کنید.

نحوه نگه‌داری کدو سبز

کدو سبز را باید در یخچال نگه‌داری‌کرد. به‌یادداشته‌باشید، آنها را محکم ببندید.

حالا ما درباره فریزکردن کدو سبز صحبت‌می‌کنیم. اگر می‌خواهید کدو سبز را فریزکنید، آن‌هایی که پوست تردی دارند را انتخاب‌کنید. آنها را شسته، ورقه‌ای‌کرده و ۳ دقیقه در آب گرم بگذارید. آنها را سرد و آبکشی‌کرده و در ظرف فریزر بگذارید. همچنین می‌توانید کدو سبز تکه‌ای را هم فریزکنید، و این کار به‌سرعت انجام‌می‌شود.

اگر می‌خواهید کدو سبز را در حیاط خودتان پرورش‌دهید، باید به یادداشته‌باشید زمانی که با کود پوشانده‌شود بهتر رشدمی‌کند زیرا کود، خاک را مرطوب نگه‌می‌دارد. همچنین باید حدود ۵ سانتی‌متر آب را هرهفته به گیاه اضافه‌کنید تا رشدکند.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مژگان گوران

منبع: stylecraze

طرز تهیه کدو سبز: ۱۰ دستور غذایی خوشمزه با کدو سبز که باورتان نمی‌شود

طرز تهیه کدو سبز


 

(مشاهده ۳۰ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی هست و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما